Thermally Modified Wood Cladding Provides a Wonderful Finish to Rotherham Hospital

Client Location
Devereux Architects Rotherham Hospital
Product
Thermally Modified Cladding
Client Location Product
Devereux Architects Rotherham Hospital Thermally Modified Cladding

Thermally Modified Wood Cladding was specified for a new extension on Rotherham Hospital, The Woodlands.

The Woodlands, Rotherham Older People’s Mental Health Inpatient Unit is a £16m new extension to facilities at Rotherham General Hospital. The new building provides essential new accommodation, including three new wards with 42 new beds, all single bedroom ensuites, for older patients. The unit will also house shared clinical therapy services and associated administration facilities.

Thermally Modified Cladding was an ideal choice for the build, offering a stunning walnut finish which contrasts against the stone, metal and brickwork surroundings to give a wonderful, natural look. Thermally Modified Wood offers incredible opportunities for architecture, benefitting from the following:

  • Available factory pre-finished in various colour options
  • Enhanced stability
  • Less shrinkage, swelling, cupping and distortion
  • Attractive brown tones throughout
  • Available in various profiles

The Woodland project, designed by Devereux Architects, is part of Royal Doncaster and South Humber NHS Foundation Trust’s modernisation programme for adult and older people’s mental health services in Rotherham. The programme aims to deliver high-quality accommodation for service users to promote their mental wellbeing and assist their recovery.

About the Author

Alison Evans

Product Marketing Manager